Συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Λονδίνο, η φυγόδικος πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία, που εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα και σε βάρος της οποίας εκκρεμούν πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Η συλληφθείσα εντοπίσθηκε ύστερα από πληροφορίες, που έδωσε η Ελληνική Αστυνομία στις βρετανικές αρχές, μέσω Ίντερπολ.

Για την έκδοση της Αντωνίας Ηλία στην Ελλάδα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες μέσω των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

 Σύγχυση προκλήθηκε ωστόσο στο τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου, στην περιοχή Βικτώρια, στην εκδίκαση του αιτήματος των ελληνικών αρχών για την έκδοση της πρώην πρωτοδίκου.

  Όταν η πρόεδρος του τοπικού δικαστηρίου της ζήτησε να επιβεβαιώσει τα προσωπικά της στοιχεία, ονοματεπώνυμο, τόπο και ημερομηνία γέννησής της, είπε ότι δεν ονομάζεται Αντωνία Hλία, αλλά Αντωνία Ζεμέν, είναι Γαλλίδα υπήκοος, γεννημένη στην πόλη Αμιέν της Γαλλίας, στις 17.3.1963 και οι γονείς της ονομάζονται Κονσταντίν και Κλέρ Ζεμέν.

  Ωστόσο, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η εισαγγελική αρχή, στο διαμέρισμα της, στο Μπράιτον, βρέθηκαν ελληνική ταυτότητα, ελληνικό διαβατήριο και ελληνική άδεια οδήγησης στο όνομα Αντωνία Hλία. Επίσης η εισαγγελική αρχή κατέθεσε γνωμάτευση της αγγλικής αστυνομίας η οποία αποφαίνεται ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα που ήταν στο ένταλμα σύλληψής της, της Ιντερπόλ είναι τα ίδια με τα αποτυπώματα της γυναίκας που συνέλαβαν χθες βράδυ οι αγγλικές αρχές και έγινε η προσαγωγή της σήμερα στο δικαστήριο.

  Η εξήγηση που έδωσε η συγκεκριμένη γυναίκα στο δικαστήριο για τα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι της είναι ότι πιθανώς μπορεί να τα έβαλαν κάποιοι φοιτητές δεδομένου, όπως είπε, ότι νοίκιαζε το σαλόνι τους διαμερίσματός της, ενός υπνοδωματίου, σε φοιτητές.

  Το δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή της μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά της.
 

Η κ. Αντωνία Ηλία κατηγορείται για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος φαίνεται ότι είχε ευνοήσει ως μη όφειλε τον τότε αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη στις κατά καιρούς αντιδικίες του.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Εισαγγελία Εφετών είχε ζητήσει τη σύλληψη της πρωτοδίκη πριν από το Πάσχα, όμως ο πριγκιπικός γάμος καθυστέρησε τη διαδικασία.