current views are: 1

20 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση11:41

Αποφυλακίζονται Μιχαλολιάκος και Λαγός

Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο αναμένεται να αποφυλακιστούν ο γενικός γραμματέας και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Δημοσίευση 11:41’
αρθρο-newpost

Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο αναμένεται να αποφυλακιστούν ο γενικός γραμματέας και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο αναμένεται να αποφυλακιστούν ο γενικός γραμματέας και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός, λόγω παρέλευσης του 18μήνου της προσωρινής κράτησης.

Η απόφαση αποφυλάκισης,  με βούλευμά του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, έχει ήδη εκδοθεί και απομένουν διαδικαστικά ζητήματα των φυλακών για να αφεθούν ελεύθεροι. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, αναμένεται το απόσπασμα για την εκτέλεση της απόφασης αποφυλάκισης από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Το δικαστικό συμβούλιο επέβαλε στον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον περιοριστικό όρο του κατ’ οίκον περιορισμού, καθώς και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στον Γιάννη Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου  από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση.  

Στις 29 Μαρτίου, όποτε λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησής του, αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι κ.κ. Μιχαλολιάκος και Λαγός όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής κρατούνται προσωρινά για σύσταση, ένταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κατά περίπτωση.