Αποφυλακίστηκαν, όπως αναμενόταν, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, λόγω παρέλευσης του 18μήνου της προσωρινής κράτησης.

Όπως προέβλεπε το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, αφέθηκαν ελεύθεροι και αποχώρησαν το απόγευμα από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Ο Γιάννης Λαγός εξερχόμενος, δήλωσε μέσα από το αυτοκίνητο, «Χρυσή Αυγή, γερά δυνατά, όλα καλά θα πάνε».

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου τόνισε ότι ο πελάτης του θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό και ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι θα δικαιωθούνε. Πρόσθεσε επίσης ότι θα προσπαθήσει να άρει τον κατ' οίκον περιορισμό.

Στον Γ. Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου  από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση.  

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι «μετά από 18 μήνες παράνομης κράτησης που διατάχθηκαν με ανυπαρξία στοιχείων και με την κάλυψη του γεγονότος ότι οι ανακριτές δεν οφείλουν να τεκμηριώσουν την κρίση τους, οι Συναγωνιστές είναι ελεύθεροι. Παρόλα αυτά οι απεχθείς περιοριστικοί όροι παραμένουν, αφού το καθεστώς φοβάται την φωνή της Αλήθειας, την φωνή της Χρυσής Αυγής».

Στις 29 Μαρτίου, όποτε λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησής του, αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι κ.κ. Μιχαλολιάκος και Λαγός όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής κρατούνταν προσωρινά για σύσταση, ένταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κατά περίπτωση. 

Η δίκη της οργάνωσης είναι προγραμματισμένη να αρχίσει σε έναν μήνα, στις 20 Απριλίου.