Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις στην Πελοπόννησο και με δηλώσεις του πριν λίγο, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πέτρος Μισθός, αφού ευχήθηκε τα καλύτερα σε μαθητές και γονείς, πρόσθεσε ότι «σήμερα, πρώτη μέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, όλα λειτούργησαν απόλυτα ικανοποιητικά και ομαλότατα». Τα θέματα είπε δόθηκαν εγκαίρως και όλος ο εκπαιδευτικός μηχανισμός στην περιφέρεια ήταν στην θέση του και ανταποκρίθηκε άψογα.

Ο περιφερειακός διευθυντής Πελοποννήσου με αφορμή τις εξετάσεις, γενικότερα σε γυμνάσια και λύκεια την περίοδο αυτή, υπογράμμισε ότι το «εξεταστικό» δεν θα πρέπει να είναι κυρίαρχο θέμα στην εκπαίδευση κι ότι ως χώρα και με ευθύνη όλων έχουμε μυθοποιήσει το θέμα αυτό κι έχουμε συμβάλει λιγότερο στο θέμα αναμόρφωσης προγραμμάτων σπουδών.

Ο κ. Μισθός, για το λόγο αυτό, είπε ότι ξεκινά πλέον μια προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου αναβαθμισμένου σχολείου περισσότερο ελκυστικού με παιδαγωγικό χαρακτήρα, όπου ο κυρίαρχος στόχος θα είναι ουσιαστικά η προσφορά γνώσεων, με νέα πρωτοποριακά προγράμματα διδασκαλίας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση των πειραματικών σχολείων της Πελοποννήσου και την σύνδεσή τους με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Όσον αφορά το ζήτημα των συνενώσεων των σχολείων δήλωσε ότι στα όρια της περιφέρειας Πελοποννήσου καμιά συνένωση σχολικής μονάδας δεν έγινε που να μην απαιτείται από το συμφέρον των μαθητών. «Δεν ευσταθεί κανένα επιχείρημα κανενός πατριδοκάπηλου που να λέει ότι κλείνει το σχολείο, κλείνει και το χωριό», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά και καταλήγοντας είπε ότι «εγώ σκέφτομαι το παιδί και μόνο το παιδί και δεν πρέπει να εμποδίζουμε να φτιαχτούν ισχυρές δομές στην εκπαίδευση».