Ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από τη Θεσσαλονίκη, κατέπεσε σε νησίδα στον ποταμό Αξιό, το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο πιλότος.

Ο χειριστής νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου διακομίστηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο Super Puma. Σύμφωνα με τον επόπτη ασφαλείας, οι εξετάσεις για την ακριβή κατάσταση του πιλότου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Στο αεροσκάφος εκτός από τον πιλότο επέβαιναν άλλα δύο άτομα, ιταλικής καταγωγής, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Οι δύο επιβάτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς με το ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρουν κατάγματα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γουμένισσας, Αλέξανδρο Ταρανίδη, η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε τουλάχιστον δύο ώρες. Σε αυτήν συμμετείχε στρατιωτικό ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, με το οποίο διακομίστηκε ο πιλότος στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Στη επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής Γουμένισσας και Κιλκίς, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η αστυνομία Γουμένισσας. 

(Πηγή φωτό: seleo.gr)