current views are: 4

22 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση20:14

Σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στα Χανιά – «Εγκέφαλος» ένας 25χρονος

Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε στα Χανιά με πέντε άτομα να συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση.

Δημοσίευση 20:14’
αρθρο-newpost

Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε στα Χανιά με πέντε άτομα να συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση.

Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε στα Χανιά, με πέντε άτομα να συλλαμβάνονται, με την κατηγορία ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση.

Τα μέλη της οργάνωσης σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δραστηριοποιούνταν στην μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, έχοντας αναπτύξει σταθερό κύκλο διακίνησης και πώλησης στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 22, 24, 25, 44 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής, κατά περίπτωση.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται έξι ακόμα άτομα που περιλαμβάνονται στην δικογραφία ως κατηγορούμενοι, εμπλέκονται κυρίως σε δοσοληψίες με την εγκληματική οργάνωση, σχετικά με αγορά και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

(Πηγή φωτό: flashnews.gr)

Από την έρευνα όπως έκανε γνωστό η αστυνομία διαπιστώθηκαν οι ρόλοι, αλλά και ο βαθμός συμμετοχής του καθενός στην υπόθεση.
Ο 25χρονος φέρεται να είναι ο αρχηγός της οργάνωσης, ενώ οι άλλοι συλληφθέντες φέρεται να κατείχαν ρόλους διακινητή και αποθηκάριου ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Από την ενεργούμενη προανάκριση προέκυψε ότι ο 44χρονος, τον Ιανουάριο 2015 είχε μεταφέρει ποσότητα ναρκωτικών ουσιών από τα Χανιά στον Πειραιά για λογαριασμό της οργάνωσης.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια του 45χρονου και του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρεις ανισοβαρείς συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 2.079,6 γραμμαρίων, μια συσκευασία περιέχουσα μικροποσότητα κοκαΐνης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα πιστόλι, ένα κυνηγετικό όπλο, μια γεμιστήρα, μια διόπτρα σκόπευσης και οκτώ συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται ενώ αύριο οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

 


σχετικα αρθρα