ΕΛΛΑΔΑ

Σχολικοί φύλακες Αχαΐας: Δεν μας ζήτησε καμία προμήθεια ο Κατρούγκαλος

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2015, 15:56 / Ανανεώθηκε 23 Μαρτίου 2015, 15:56
Σχολικοί φύλακες Αχαΐας: Δεν μας ζήτησε καμία προμήθεια ο Κατρούγκαλος
Facebook Twitter Whatsapp

Για τη συνεργασία που είχαν οι σχολικοί φύλακες Αχαΐας με τον Γιώργο Κατρούγκαλο πριν αυτός εκλεγεί ευρωβουλευτής μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για τη συνεργασία που είχαν οι σχολικοί φύλακες Αχαΐας με τον Γιώργο Κατρούγκαλο πριν αυτός εκλεγεί ευρωβουλευτής, μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αντέννα Πάτρας 105,3», ο πρόεδρος του σωματείου, Ηλίας Τσούνας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων Αχαΐας τόνισε ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν ο νομικός τους εκπρόσωπος, όταν τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2013, οι σχολικοί φύλακες κέρδισαν, όπως δήλωσε ο κ. Τσούνας, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο τότε νομικός τους εκπρόσωπος και νυν υπουργός. Έναν χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 2014 είχε οριστεί το πρώτο τακτικό δικαστήριο.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Τσούνας δήλωσε: «Όταν επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο για να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, εν όψει της δίκης, τότε μας είπε ότι «δεν έχω πλέον το δικαίωμα να σας εκπροσωπώ, διότι δεν μπορώ να σας αναλάβω, λόγω της ιδιότητάς μου, ως ευρωβουλευτής».

Ακόμη, ο Ηλίας Τσούνας ανέφερε: «Δεν μας ζήτησε καμία προμήθεια και η αμοιβή ήταν η κανονική αμοιβή του δικηγόρου», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είχε τεθεί κανένα θέμα προμήθειας ποσοστού 12%».

Επίσης, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων είπε ότι «όταν ο κ. Κατρούγκαλος έγινε υπουργός και ζητήσαμε να τον συναντήσουμε, μας απάντησε ότι δεν μπορώ να σας δω ξεχωριστά, γιατί σας έχω αναλάβει στο παρελθόν και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σωστό πολιτικά». Τόνισε, μάλιστα, ότι ο υπουργός «μας παρέπεμψε σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, στην οποία μετείχαν και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα».