Στη δημοσιότητα, δίνει η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 49χρονης Ελληνίδας καθώς και τριών αλλοδαπών που εξανάγκαζαν σε επαιτεία ανάπηρα άτομα.

Συγκεκριμένα η 49χρονη, ο 48χρονος Σύριος και δύο γυναίκες Ρουμάνες αποτελούσαν την σπείρα που μετέφεραν κωφαλάλους από τη Ρουμανία στην Ελλάδα και με σωματική και ψυχολογική βία τους εξαναγκάζουν να πουλάνε διάφορα αντικείμενα ή να επαιτούν.

Τα τέσσερα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στις 6 Μαρτίου από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία. Αναζητείται άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και μέσω ιστοσελίδας, όπου καταχωρούσαν αγγελίες για εργασία στην Ελλάδα και άλλες χώρες, εντόπιζαν κωφάλαλα άτομα και κανόνιζαν τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Όταν τα θύματα έφθαναν στη χώρα μας, τους παραλάμβαναν μέλη της οργάνωσης και τους εγκαθιστούσαν σε καταλύματα που τους παρείχαν η 49χρονη και ο 48χρονος, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση. Στη συνέχεια τους μετέφεραν - εγκαθιστούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τους ανάγκαζαν να επαιτούν ή να πωλούν διάφορα προϊόντα, παρακρατώντας το ήμισυ των εισπράξεών τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο σπίτια στο Περιστέρι και στον Κολωνό βρέθηκαν τέσσερις Ρουμάνοι, ηλικίας 21, 24, 30 και 36 ετών, θύματα της σπείρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Όλγα του Φωτίου και της Ανδρομάχης, που γεννήθηκε το 1966 στο Περιστέρι Αττικής.

Β) (επ) FAWAL (ον) RAMI του HUSSEIN και της WAHIBA, που γεννήθηκε το 1967 στη Συρία.

Γ) (επ) FEHER (ον) RITTA του VASILE και της JULIA, που γεννήθηκε το 1980 στη Ρουμανία.

Δ) (επ) PUSCAS (ον) GHEORGHETA του ION και της SMARANTA, που γεννήθηκε το 1975 στη Ρουμανία.