ΕΛΛΑΔΑ

Στους εφοπλιστές στέλνει τους ναυτεργάτες για τα μεροκάματα ο Δρίτσας

της Ντίνας Καραμάνου - Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2015, 15:42 / Ανανεώθηκε 24 Μαρτίου 2015, 16:11
Στους εφοπλιστές στέλνει τους ναυτεργάτες για τα μεροκάματα ο Δρίτσας
Facebook Twitter Whatsapp

«Συζητήστε τα με τους εφοπλιστές» ήταν, ουσιαστικά, η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας στα αιτήματα των ναυτεργατών.

«Συζητήστε τα με τους εφοπλιστές» ήταν, ουσιαστικά, η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας στα αιτήματα των ναυτεργατών.

Αυτό καταγγέλλει η αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) που συναντήθηκε με τον Θοδωρή Δρίτσα για να τον ενημερώσει για το θέμα της απασχόλησης ναυτικών. Και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «οβιδιακή μεταμόρφωση της κυβέρνησης».

Ουσιαστικά, αυτό που ζητούν οι ναυτεργάτες είναι: ό,τι από τα μεροκάματα κόπηκε με νόμο, με νόμο να το επαναφέρει η κυβέρνηση.

Για να λάβουν, ως απάντηση, την... πρόταση από τον κ. Δρίτσα: «το θέμα της απασχόλησης να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης των ναυτεργατικών σωματείων και της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».

Οι ναυτεργάτες, όπως αναφέρει στο newpost ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος, επανειλημμένως του θύμισαν ότι  οι εφοπλιστές αρνούνται οποιαδήποτε συζήτηση για την απασχόληση, τις θέσεις εργασίας και τις οργανικές συνθέσεις στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Δεν άλλαξε, όμως, η θέση του κ. Δρίτσα ότι το υπουργείο δεν μπορεί να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τις οργανικές θέσεις στην ποντοπόρο ναυτιλία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σωματείου.

Μάλιστα ο κ. Νταλακογιώργος δεν αρνήθηκε ότι ανέβηκαν επικίνδυνα οι τόνοι στο γραφείο του υπουργού, του οποίου τη στάση χαρακτήρισε, μιλώντας στο newpost, «όπισθεν ολοταχώς όχι μόνο από τις προεκλογικές εξαγγελίες αλλά και από τις ίδιες τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης»