«Το πρόβλημα του κέντρου έχει πάρα πολλές όψεις. Από την προεκλογική περίοδο μιλάω συνέχεια με τον κόσμο και ξέρω ότι ο κόσμος είναι απελπισμένος και φοβισμένος» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Ο κ. Καμίνης διευκρίνισε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να αντιμετωπιστεί η αύξηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας. Θα πρέπει να τονώσουμε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων. Όπως εξήγησε: «Θα πρέπει να υπάρξουν μικτά κλιμάκια με την Ελληνική Αστυνομία. Παρόλο που δεν είναι αυτός ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας μπορεί να περιπολήσει σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Σε επιλεγμένες περιοχές της πόλης θα υπάρχει ο Δημοτικός Αστυνομικός της γειτονιάς. Θα πάμε πόρτα-πόρτα. Θα δώσουμε την κάρτα του. Θα μπορούν οι κάτοικοι να τον καλούν. Δεν θα μπορέσει αυτός πιθανόν να αντιμετωπίσει το έγκλημα αλλά θα κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο δημοτικός αστυνομικός θα υπάρχει μόνον σε κάποιες επιλεγμένες γειτονιές.

Παράλληλα με τον φωτισμό πρέπει να κάνουμε συνδυασμένες παρεμβάσεις και αναπλάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές. Αυτό είναι ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Μελετούμε κίνητρα για να φέρουμε νέα ζευγάρια για να δημιουργηθεί σιγά - σιγά ζωή στο κέντρο. Για να φέρεις τα ζευγάρια, όμως, θα πρέπει να δημιουργήσεις και κάποιες υποδομές, όπως παιδικούς σταθμούς που σήμερα δεν υπάρχουν.

Και βέβαια θα φέρεις κόσμο στο κέντρο μόνο αν έχεις διασφαλίσει ότι θα μπορέσουν να ζήσουν χωρίς φόβο. Για όλα αυτά είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς. Θα συναντηθούμε και την επόμενη βδομάδα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Οι άνθρωποι πρέπει να δουν και άμεσα αποτελέσματα. Για παράδειγμα η εικόνα της Ομόνοιας, που έχει αυτό τον συμβολικό χαρακτήρα μέσα στην πόλη είναι απαράδεκτη. Πρέπει κάποια άδεια κτίρια να γεμίσουν. Εγώ πρότεινα την λύση της αξιοποίησης των κλειστών ξενοδοχείων, να φέρουμε φοιτητές, να επιδοτήσουμε πάρα πολύ γενναία το ποσό που θα πληρώνουν για ενοίκιο».