Νέο βίντεο στο οποίο εικονίζονται οι τρεις δράστες του άγριου φονικού του 44χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου την Τρίτη τα ξημερώματα στην Γ' Σεπτεμβρίου, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Στο βίντεο αυτό, που προέρχεται από κάμερα γειτονικού καταστήματος, καταγράφονται οι κινήσεις των τριών δραστών πριν από τη δολοφονική επίθεση κι ενώ περιμένουν το θύμα τους.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα σημαντικό οπτικό υλικό αφού στο νέο αυτό βίντεο φαίνονται ιδιαίτερα καθαρά και από κοντινή απόσταση τα πρόσωπα των δραστών, οι οποίοι εκτιμάται ότι προέρχονται από χώρα της βορείου Αφρικής με πιθανότερη προέλευση την Αλγερία ή το Μαρόκο.

Ηδη τα στελέχη της ΕΛΑΣ πραγματοποιούν στοχευμένη έρευνα σε στέκια αλλοδαπών - κυρίως από τη βόρειο Αφρική - για τον εντοπισμό τους και προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ταυτότητά τους. Εστιάζουν δε το ενδιαφέρον τους στο γεγονός ότι τέτοιου τύπου επίθεση από τρεις δράστες στη συγκεκριμένη περιοχή - ανήκει στην αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας - δεν έχει σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Για το λόγο αυτό, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική επίθεση από αλλοδαπούς που έχουν εισέλθει πρόσφατα στη χώρα. Ακόμη έχει ζητηθεί η συνδρομή της ΕΥΠ προκειμένου να εντοπισθούν οι δράστες μέσω της ανάλυσης κλήσεων κινητών τηλεφώνων. Ερευνα γίνεται και σε κλεπταποδόχους της περιοχής μήπως κάποιοι επιχειρήσουν να πουλήσουν την κλεμμένη συσκευή.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στη διάθεση των διωκτικών αρχών βρίσκεται βίντεο διαρκείας περίπου 15 δευτερολέπτων όπου καταγράφεται η σκηνή της εν ψυχρώ δολοφονίας του 44χρονου με αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι, προκειμένου να του αρπάξουν μια τσάντα με βιντεοκάμερα.

Αναφέρεται τέλος ότι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκφράζουν φόβους ότι η δημοσιότητα που έχει λάβει το συγκεκριμένο αιματηρό περιστατικό ίσως οδηγήσει στην «εξαφάνιση» των δραστών για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Πηγή: tovima.gr