Νέα δικογραφία για μίζες σε προμήθεια όπλων του υπουργείου Άμυνας διαβιβάζεται στους ανακριτές Διαφθοράς.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ ασκήθηκε δίωξη για την προμήθεια των αντιαρματικών ΚΟΡΝΕΤ-Ε κατά του ήδη προφυλακισμένου πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της εταιρείας ΚΒΡ, Κωνσταντίνου Δαφέρμου.

Οι κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς και αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι δύο εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν καταλήξει στο ότι για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, διακινήθηκαν τρία εκατομμύρια δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας προκειμένου να υπογραφεί η επίδικη σύμβαση που προέβλεπε συνολικό κόστος 100 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με ομολογία του Αντώνη Κάντα, έλαβε από τον επιχειρηματία κ. Δαφέρμο παράνομη προμήθεια 3% επί του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας.