current views are: 1

26 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση17:10

Κατεπείγουσα έρευνα του Αρείου Πάγου για τα σκουπίδια στην Τρίπολη

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε το φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων της Τρίπολης. 

Δημοσίευση 17:10’
αρθρο-newpost

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε το φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων της Τρίπολης. 

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε το φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων της Τρίπολης

Συγκεκριμένα η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για την κατάσταση και τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία που έχει προκληθεί από τα σκουπίδια στους δρόμους της Τρίπολης, εδώ και 2,5 μήνες.

Ειδικότερα, η κυρία Κουτζαμάνη στην παραγγελία της επισημαίνει ότι μετά τα μέσα Δεκεμβρίου του 2014 τα απορρίμματα παραμένουν στους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους της Τρίπολης και των οικισμών του εν λόγω Δήμου, «δημιουργώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις με άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Παράλληλα, η Εισαγγελέας διατάσσει τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθεί η τέλεση ή όχι αξιοποίνων πράξεων, ενώ ζητεί άμεση ενημέρωση επί του επίμαχου θέματος.

Ακόμη, η κυρία Κουτζαμάνη διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης αναφορά (από 23.3.2015) του πρώην δήμαρχου Τρίπολης Ιωάννη Σμυρνιώτη, στην οποία περιγράφεται η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της πόλης και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τα απορρίμματα.

Ενοικιάζεται ιδιωτική έκταση

Σημειώνεται ότι με ευρεία πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, αποφάσισε την ενοικίαση ιδιωτικής έκτασης σχετικά κοντά στην πόλη, στην περιοχή Άγιος Βλάσης, όπου θα οδηγηθούν τα σκουπίδια του δήμου. Η ενοικίαση του χώρου θα γίνει για έναν χρόνο με δικαίωμα μονομερούς παράτασης από τον δήμο για άλλους έξι μήνες, εφόσον παραστεί ανάγκη, και το ενοίκιο ορίστηκε στα 1.800 ευρώ τον μήνα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, σε δηλώσεις του, ανέφερε, ότι «ο δήμος έφτασε στην έσχατη λύση», προσθέτοντας, ότι τα σκουπίδια θα αποθηκευτούν στον προς ενοικίαση ιδιωτικό χώρο στον Άγιο Βλάση και με την ολοκλήρωση της μονάδας προσωρινής διαχείρισης που ετοιμάζει ο δήμος στη θέση Μεγαβούνι, τα σκουπίδια θα μεταφερθούν εκεί και θα αποκατασταθεί πλήρως η ενοικιαζόμενη έκταση, ενώ τόνισε, ότι ο χώρος θα φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Ο κ. Παυλής ενημέρωσε, ότι μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ανοιχτός διαγωνισμός για 3 με 4 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, έτσι ώστε να βρεθεί ο ανάδοχος για να γίνουν οι μεταφορές των σκουπιδιών που στοιβάζονται στους δρόμους, ενώ διαβεβαίωσε, ότι η Τρίπολη δεν θα ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «ο κόσμος μάς έδωσε πολύ μεγάλη ανοχή»


σχετικα αρθρα