Από χθες βράδυ παραμένουν «εγκλωβισμένοι» 227 επιβατες στο πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», από τη στιγμή που προσάραξε σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πότε θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Οι επιβάτες του πλοίου θα πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή, καθώς το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια.

Το πλήρωμα του ρυμουλκού δήλωσε αδυναμία λόγω του μεγάλου κυματισμού και της ασφάλειας να προσεγγίσει το νησί και θα το επιχειρήσει αφού εξασθενήσουν οι άνεμοι.

Σύμφωνα πάντως με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, και για αύριο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νότιοι άνεμοι 7 με 9 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.

Σημειώνεται ότι στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αν στο λιμάνι της Κάσου επικρατούν ισχυροί άνεμοι, οποιαδήποτε προσπάθεια να αποβιβαστούν επιβάτες από το πλοίο σε κάποια άλλα μικρότερα σκάφη κρίνεται επικίνδυνη. Μόλις το «Βιτσέντζος Κορνάρος» αποκολληθεί θα οδηγηθεί στο λιμάνι της Κάσου προκειμένου να ελεγχθεί.
 
Το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Μήλος-Σαντορίνη-Ανάφη- Σητεία- Κάσος-Κάρπαθος-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδος και επιστροφή.