Τα ύφαλα του «Βιτσέντζος Κορνάρος» που προσάραξε σε ξέρα στο λιμάνι της Κάσου εξετάζουν δύτες από νωρίς το πρωί.

Με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων αναζητούν κάποιο πιθανό ρήγμα από την πρόσκρουση στο αμμώδες σημείο.Την ίδια ώρα, οι 227 επιβάτες του πλοίου συμπλήρωσαν δύο μερόνυχτα εγκλωβισμένοι.

Στο πλοίο υπάρχουν και πολλά παιδιά, ενώ οι ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα είδη έκαναν την εμφάνισή τους από το βράδυ της Πέμπτης.

«Στείλαμε με καΐκι τσιγάρα, πάνες για τα μωρά που βρίσκονται στο πλοίο και κάποια τρόφιμα (ψωμί και κονσέρβες)», λέει στο newpost ο αξιωματικός υπηρεσίας του λιμεναρχείου Κάσου.

 

 

Τροφοδοσία με πολύ αέρα!!!!βοήθεια πουθενά!

Posted by George Papageorgiou on Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

 

Την ίδια ώρα, δαπάνη ύψους 35.000 € για την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε έκτακτη συνεδρίασή της το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς πόσα παιδιά είναι μέσα, πάντως το ένα μωράκι είναι του συναδέλφου λιμενικού που είχε βάρδια τη νύχτα», μας λέει.

Ξεκίνησε και ξαναγύρισε στην Αστυπάλαια το ρυμουλκό

Μοναδική ελπίδα των επιβατών είναι το ρυμουλκό που, από το πρωί της Πέμπτης, ξεκίνησε από τη Μύκονο.

Το απόγευμα της Πέμπτης σταμάτησε στην Αστυπάλαια, καθώς λόγω του καιρού δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι την Κάσο.

Σήμερα το πρωί έκανε μια ακόμη προσπάθεια, ξεκινώντας για την Κάσο, όμως, μετά από δύο ώρες αναγκάστηκε να κάνει και πάλι μεταβολή προς το λιμάνι της Αστυπάλαιας καθώς δεν μπόρεσε να δώσει τη μάχη με τα μεγάλα κύματα.

Περιμένουν τρόφιμα και οι κάτοικοι της Κάσου

Όσο περνούν οι ώρες οι κάτοικοι της Κάσου αγωνιούν και για τις προμήθειες που περιμένουν.

«Όλο το νησί περιμένει το καράβι. Έχει πολλά φορτηγά με προϊόντα για τα σούπερ μάρκετ, τα μανάβικα. Μεταφέρει όλη την τροφοδοσία της Κάσου», λένε οι  λιμενικοί.

Πολλά από τα προϊόντα είναι ευπαθή και ο κίνδυνος αλλοίωσης είναι, πια, ορατός.