Τη δαπάνη 35.000 ευρώ για τρόφιμα προς το νησί της Κάσου ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου.

Με τα χρήματα αυτά θα αγοραστούν προμήθειες και για το νησί, αφού η τροφοδοσία του παραμένει εγκλωβισμένη στο «Βιτσέντζος Κορνάρος» αλλά και για τους 227 επιβάτες του πλοίου που έχει προσαράξει σε ξέρα στο λιμάνι και παραμένουν σε αυτό δυόμιση ημέρες.

Όμως, όπως αποκαλύπτει στο newpost ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκου, στο νησί θα φτάσουν οι μισές προμήθειες.

Λόγω του καιρού, ο μόνος τρόπος για να φτάσει η βοήθεια στο νησί ήταν από αέρος. Καταφέραμε, μετά από επικοινωνία με το ΥΠΕΘΑ, να εξασφαλίσουμε ένα super puma για τη μεταφορά των αγαθών. Όμως μας ενημέρωσαν ότι τα 15.000 ευρώ θα πρέπει να διατεθούν για το ελικόπτερο, για καύσιμα και άλλα έξοδα της πτήσης. 
 

Ο κ. Χατζημάρκου προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον υπουργό, Πάνο Καμμένο, ο οποίος όμως ταξιδεύει προς την Αμερική.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, δεν προβλέπεται να λυθεί το πρόβλημα πριν από το απόγευμα του Σαββάτου.

«Ο καιρός δεν επιτρέπει στο ρυμουλκό που βρίσκεται στην Αστυπάλαια να προσεγγίσει την Κάσο. Μίλησα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και με ενημέρωσαν ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα αλλάξουν πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου».

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επιβεβαιώνουν τον Περιφερειάρχη:

«Το ρυμουλκό κάνει συνεχώς προσπάθειες. Φεύγει από το λιμάνι της Αστυπάλαιας, δεν τα καταφέρνει, γυρίζει πάλι πίσω. Θα συνεχίσει τις προσπάθειες μέχρι να τα καταφέρει».

Πρόκειται για το πλοίο Armadores 1, του οποίου οι αλλεπάλληλες προσπάθειες έχουν καταγραφεί και στους ναυτικούς χάρτες. 
 

Τότε, οι 227 επιβάτες θα έχουν, πια, συμπληρώσει 3 μερόνυχτα εγκλωβισμένοι στο πλοίο.

Σε αυτό βρίσκονται και πολλά φορτηγά με τρόφιμα και αγαθά για τα καταστήματα του νησιού που σιγά σιγά «στεγνώνει» από εφόδια.

 

 

Posted by George Papageorgiou on Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Όσο περνούν οι ώρες οι κάτοικοι της Κάσου αγωνιούν και για τις προμήθειες που περιμένουν.

«Όλο το νησί περιμένει το καράβι. Έχει πολλά φορτηγά με προϊόντα για τα σούπερ μάρκετ, τα μανάβικα. Μεταφέρει όλη την τροφοδοσία της Κάσου», λένε οι λιμενικοί.

Πολλά από τα προϊόντα είναι ευπαθή και ο κίνδυνος αλλοίωσης είναι, πια, ορατός.