current views are: 5

27 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση15:18

Διαβεβαίωσεις βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Κουφοντίνα για τις φυλακές ασφαλείας

Τον χώρο όπου νοσηλεύονται ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Κώστας Γουρνάς  στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, επισκέφθηκε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Βάσω Λέβα, η οποία σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό starfm της Λαμίας σημείωσε ότι «με αντιμετώπισαν με πολλή ευγένεια και πολιτισμό ομολογώ.

Δημοσίευση 15:18’
αρθρο-newpost

Τον χώρο όπου νοσηλεύονται ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Κώστας Γουρνάς  στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, επισκέφθηκε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Βάσω Λέβα, η οποία σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό starfm της Λαμίας σημείωσε ότι «με αντιμετώπισαν με πολλή ευγένεια και πολιτισμό ομολογώ.

Τον χώρο όπου νοσηλεύονται ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Κώστας Γουρνάς στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας, επισκέφθηκε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Βάσω Λέβα, η οποία σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό starfm σημείωσε ότι «με αντιμετώπισαν με πολλή ευγένεια και με πολιτισμό ομολογώ».

Εγώ πήγα με όλη την καλή διάθεση να δω την κατάσταση και να διαβεβαιώσω για δύο πράγματα που είχαμε εξαγγείλει. Για την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου, για πιο ανθρώπινες συνθήκες» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο διάλογος

«Τους διαβεβαιώσαμε ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε την προοπτική μας. Προκρίνουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τις διατάξεις που περιέχονται σε αυτό. Απλά μας είπαν ότι περιμένουν να κατατεθεί. Αυτή ήταν η τελευταία συζήτηση που είχαμε μαζί. Εμείς προτιθέμεθα Τρίτη ή Τέταρτη να κατατεθεί στις Επιτροπές».

Σχετικά με την συζήτηση που είχε με τον τρομοκράτη η κυρία Λέβα, σημείωσε: «Του είπα ακριβώς ποια είναι η προοπτική μας. Μου είπε ότι συμφωνώ αλλά πρέπει να συνεχίσω μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο». Η κυρία Λέβα συμπλήρωσε ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι μπορείς να το κάνεις ή ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Επίσης δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει τον τρόπο που θα διεκδικήσει μια πιο ποιοτική ζωή όπου κι αν βρίσκεται».

 Σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα δήλωσε ότι «εγώ την είδα την κατάσταση της υγείας τους καλή. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι καταβεβλημένοι αλλά δεν κινδυνεύουν».

«Η επίσκεψη δεν αφορούσε συγκεκριμένους κρατουμένους»

Λίγο αργότερα, η κυρία Λέβα εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με την επίσκεψή της. «Εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στις φυλακές λόγω του θανάτου κρατουμένου από καρδιακή προσβολή, της δολοφονίας του αρχιφύλακα Γκαλιμάνη, της αυτοκτονίας του νεαρού Πακιστανού και της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας κρατουμένων στην ακτίνα των φυλακών τύπου Γ, που είχε φέρει σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους και είχε δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στην τοπική κοινωνία, επισκέφτηκα το κατάστημα κράτησης Δομοκού, ως όφειλα ως βουλευτής του νομού» τόνισε και πρόσθεσε:

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διαπιστώσουμε την κατάσταση και να καταγράψουμε τα προβλήματα που απασχολούν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και κρατούμενους. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκα και το νοσοκομείο της Λαμίας, όπου μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται δύο εκ των απεργών πείνας. Η επίσκεψη δεν αφορούσε συνάντηση με συγκεκριμένους κρατούμενους, αλλά συζήτηση με τη διεύθυνση, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους εξωτερικούς φρουρούς και τα προβλήματά τους. 

Η βουλευτής πρόσθεσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο και με την παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων είχα συζήτηση με κρατούμενους στην πτέρυγα τύπου Γ. Όσο για την επίσκεψη στο νοσοκομείο, αυτή επικεντρώθηκε στη συζήτηση με τους γιατρούς και τον διευθυντή σχετικά με το ιατρικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς στις φυλακές Δομοκού δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός. Τελευταία μόνο, και μετά από παρέμβασή μας, υπάρχει επισκέπτης γιατρός». 

 

σχετικα αρθρα