«Κατέβασε μπουκαπόρτα» στο λιμάνι της Κάσου το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» που από το βράδυ της Τετάρτης παρέμενε «κολλημένο» σε αβαθή στον κυματοθραύστη.

Το πλοίο «έπιασε» λιμάνι στις 20:20 το βράδυ της Παρασκευής, μετά από την τελευταία δραματική επιχείρηση αποκόλλησής του από τα βράχια.

 

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα το ταχύπλοο "Princess" προσέγγισε το πλοίο προκειμένου να επιχειρήσει να παίξει το ρόλο ρυμουλκού.

Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία. λίγο μετά τις 7 και μισή το απόγευμα. 

 

 

Το πλήρωμα του "Princess" πέταξε τους κάβους του στο «Βιτσέντζος Κορνάρος» ενώ στην επιχειρηση συνέδραμε και το αλιευτικό σκάφος «Βασιλική».

Απομένει να οδηγηθεί το πλοίο-που είναι ακυβέρνητο με σπασμένο τιμόνι και προβλήματα στην δεξιά και την κεντρική προπέλα-στον λιμενοβραχίονα της Κάσου.

 
Στο πλοίο, που παρέμενε εγκλωβισμένο από το βράδυ της Τετάρτης σε ξέρα μέσα στο λιμάνι της Κάβου, επιβαίνουν 227 άνθρωποι.

Ανάμεσά τους τρία μωρά έως 4 ετών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιβαίνουν και μαθητές δύο σχολείων που πραγματοποιούσαν πενθήμερη εκδρομή.

«Όλο το νησί περιμένει το καράβι. Έχει πολλά φορτηγά με προϊόντα για τα σούπερ μάρκετ, τα μανάβικα. Μεταφέρει όλη την τροφοδοσία της Κάσου», λένε οι  λιμενικοί.

Πολλά από τα προϊόντα είναι ευπαθή και ο κίνδυνος αλλοίωσης είναι, πια, ορατός.

Τη δαπάνη 35.000 ευρώ για τρόφιμα προς το νησί της Κάσου ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου.

Με τα χρήματα αυτά θα αγοραστούν προμήθειες και για το νησί, αν η επιχείρηση δεν στεφθεί με επιτυχία, αφού η τροφοδοσία του παραμένει εγκλωβισμένη στο «Βιτσέντζος Κορνάρος» αλλά και για τους 227 επιβάτες του πλοίου που έχει προσαράξει σε ξέρα στο λιμάνι και παραμένουν σε αυτό δυόμιση ημέρες.