Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα αναχώρησε από το λιμάνι της Κάσου το «Βιτσέντζος Κορνάρος».

Νωρίτερα, στις 20:23 το βράδυ της Παρασκευής, αποβίβασε τους 80 περίπου κατοίκους του νησιού που έφτασαν με ανακούφιση στα σπίτια τους.

Το πλοίο είχε εγκλωβιστεί στον κυματοθραύστη του λιμανιού από το βράδυ της Τετάρτης.

Μέσα σε αυτό. 227 άνθρωποι έζησαν ένα τριήμερο αγωνίας και ταλαιπωρίας.


 


Το πλοίο προσάραξε σε αμμώδη περιοχή του λιμανιού το βράδη της Τετάρτης. Ή, όπως λένε οι νησιώτες, «κόλλησε στα βράχια του κυματοθραύστη».

 

Οι κάτοικοι της Κάσου καταγγέλλουν στο newpost αδιαφορία από τις αρχές.

Όπως λένε, κλήθηκε ρυμουλκό καΐκι από τη Μύκονο -που λόγω καιρού ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει-ενώ υπάρχουν δύο εταιρείες με ρυμουλκά σκάφη στη Ρόδο και μία στην Κάρπαθο.

 

Τελικά έδεσε!!!

Posted by George Papageorgiou on Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015


Η περιφέρεια, μέσω του περιφερειάρχη, κάνει λόγο, μιλώντας στο newpost, για έλλειψη συνεννόησης με το ΥΠΕΘΑ: από τις 35.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για να μεταφερθούν τρόφιμα στο καράβι και το νησί -στο «Βιτσέντζος Κορνάρος εκτός από τους επιβάτες εγκλωβίστηκε και ο ανεφοδιασμός της Κάσου σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης- οι 15.0000 έπρεπε να δοθούν για καύσιμα του super puma που θα μετέφερε τις πρώτες βοήθειες.

 

Οι επιβάτες,πάλι, ψύχραιμοι, ευχαριστούν το πλήρωμα για την βοήθεια που τους προσέφερε, και τους κατοίκους της Κάσου που επιδόθηκαν σε έναν τριήμερο αγώνα ανεφοδιασμού του καραβιού σε τρόφιμα και φάρμακα: η αγορά του νησιού «στέγνωσε» για να μη λείψει τίποτα στους 227 επιβάτες, μεταξύ των οποίων τρία μωρά, παιδιά που πήγαιναν πενθήμερη εκδρομή, ηλικιωμένοι καρδιοπαθεις.

 

Η αναχώρηση του βιτσενζοσ κορναροσ από Κάσο θα γίνει 1:00 μακάρι να πάνε όλα καλά και να φτάσουν όλοι στα σπίτια τους στις οικογένειες τους!!!!!

Posted by George Papageorgiou on Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

 

Το πλοίο επιθεωρήθηκε από δύτες και εμειρογνώμνονες και συνεχίζει, από τα ξημερώματα, το ταξίδι του. Το μόνο που ζητούν οι επιβάτες είναι καλύτερη οργάνωση στο μέλλον για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών στη θάλασσα.