Αναστάτωση επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς οι κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους.

Η ένταση άρχισε από την Α πτέρυγα των φυλακών, όπου μεταξύ άλλων κρατούνται και τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επεκτάθηκε σε όλη τη φυλακή. 

Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το δικαστικό συμβούλιο δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την αποφυλάκιση της μητέρας του Τσάκαλου, κατηγορούμενου για τους Πυρήνες της Φωτιάς.  

Υπενθυμίζεται πως η Αθηνά Τσάκαλου προφυλακίστηκε καθώς φιλοξενούσε την Αγγελική Σπυροπούλου. Ήδη ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας έχει προτείνει την αποφυλάκιση της Αθηνάς Τσάκαλου και αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης.

Μάλιστα, οι κρατούμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση:

Εμείς οι κρατούμενοι των φυλακών Κορύδαλλου αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας μπροστά στον παραλογισμό και την αδικία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Εδώ και σχεδόν ένα μήνα το δικαστικό συμβούλιο που εξετάζει την αποφυλάκιση μιας 60χρονης μάνας και της γυναίκας του συγκρατούμενού μας Γ. Τσάκαλου επιδεικτικά κωφεύει παίζοντας με τη ζωή και την υγεία των απεργών πείνας και την ίδια τακτική ακολουθεί και το Υπ. Δικαιοσύνης που παρατείνει την ψήφιση του νομοσχεδίου εξαντλώντας τους συγκρατούμενους απεργούς πείνας τα αιτήματα των οποίων αφορούν όλους τους κρατούμενους και πρέπει να δικαιωθούν. 

Εδώ δεν τίθεται θέμα συμπαράστασης, εδώ το πρόβλημα είναι όλων των κρατουμένων που έχουν μια γυναίκα και μια μάνα να τους επισκέπτεται στη φυλακή. Είναι φασιστικό και ανέντιμο η αστυνομία και οι δικαστές να εκδικούνται τους συγγενείς των κρατουμένων επειδή έχουν πρόβλημα μαζί τους. Δε θα ανεχτούμε να πληρώνουν οι οικογένειες μας για τις δικές μας επιλογές. Αρκετά ταλαιπωρούνται με το πόνο τους. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, στο πρόσωπο της συγκεκριμένης μάνας βλέπουμε τη δίκη μας μάνα και στο πρόσωπο της συζύγου βλέπουμε τη δική μας σύζυγο. 

Από σήμερα Σάββατο 28/03 αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας το βράδυ και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά θα τα βρουν μπροστά τους και το δίκιο θα είναι με το μέρος μας. Αν πάθει κάτι κάποιος απεργός πείνας οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Ό,τι είναι να γίνει ας γίνει!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ! ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ! 

Οι κρατούμενοι από τη φυλακή Κορυδαλλού