Σε πολύ σοβαρές αποκαλύψεις προχώρησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής  Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρικόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας  Γ. Ματσούκας. 

Από τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου, η Αστυνομία απέτρεψε ραντεβού οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που είχαν σκοπό να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης το Αγρινίο. 

Ανακοινώθηκε επίσης πως συνελήφθησαν οκτώ άτομα και κατασχέθηκαν δεκάδες καδρόνια, μολότοφ, δακρυγόνα, κράνη κλπ.

Όπως αποκαλύφθηκε, τα ξημερώματα του Σαββάτου εντοπίστηκε ομάδα οπαδών, η οποία στάθμευσε τα οχήματά της στην περιοχή του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια περίπου 150 άτομα κινήθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 9:00 το πρωί εντοπίστηκαν άλλα 150 άτομα τα οποία επέβαιναν σε 32 συνολικά οχήματα και αφού εισήλθαν στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου  μπήκαν από τον κόμβο Κεφαλοβρύσου στην Ιόνια Οδό και μετά την έξοδό τους (Κουβαράς) προσέγγισαν την πόλη του Αγρινίου. 

Σύμφωνα με το agriniopress.gr,  με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν στη γέφυρα του Αχελώου και εκεί έγινε εξονυχιστικός έλεγχος από τους αστυνομικούς.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι σε δυο οχήματα υπήρχαν τρία καδρόνια, μια κουκούλα foul face και κράνη. Μετά από αυτό τα οκτώ άτομα που επέβαιναν στα δυο οχήματα συνελήφθησαν.

Παράλληλα στους χώρους όπου κινούνταν οι οπαδοί των δυο ομάδων έγιναν έρευνες και συνολικά ανευρέθηκαν  90 καδρόνια, 6 βόμβες μολότοφ και 3 δακρυγόνα, τα οποία και θα αποσταλούν για εργαστηριακούς ελέγχους. Από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι οι οπαδοί των δυο ομάδων είχαν σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια και να συμπλακούν μεταξύ τους.  Με δυο λόγια είχαν συνεννοηθεί , ώστε ισάριθμές ομάδες οπαδών του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού να μετατρέψουν το Αγρίνιο σε πεδίο μάχης!

Το ραντεβού αυτό που κανείς δεν γνωρίζει τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει απετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις που απομόνωσαν τις δυο ομάδες και τις οδήγησαν εκτός Αγρινίου, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα. Οι οκτώ συλληφθέντες είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού και τρεις από αυτούς είναι από την Αιτωλοακαρνανία. Παράλληλα έρευνες γίνονται για όλα τα οχήματα τα οποία μετέφεραν τους οπαδούς και των δυο ομάδων στο Αγρίνιο.