Το δικό της μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στέλνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αφορμή τις συνεχόμενες επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, κ. Φωτόπουλος, «Οι κλιμακούμενες βίαιες επιθέσεις εναντίον Αστυνομικών Τμημάτων, αλλά και αστυνομικών υπαλλήλων σε περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων με πρωταγωνιστές τους «γνωστούς αγνώστους» και άλλους, προκαλούν την εύλογη ανησυχία και τον προβληματισμό μας ως προς τις επιδιώξεις και τα απώτερα σχέδιά τους.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η νέα κυβέρνηση ευαγγελίζεται ένα νέο δόγμα αστυνόμευσης και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σχεδιάζει την εξάλειψη αρνητικών φαινομένων του παρελθόντος, οι «γνωστοί άγνωστοι» προκαλούν την κοινωνική ειρήνη, επενδύοντας στην ένταση και στην τρομοκρατία.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις νοσηρές ενέργειες, εκφράζει την στήριξή του στους συναδέλφους που έχουν δεχθεί επιθέσεις και τους διαβεβαιώνει ότι δεν παρακολουθεί παθητικά τα γεγονότα.

Τις προσεχείς ημέρες, σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες δημόσιας στήριξης και αλληλεγγύης προς τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας».