Η Ρόδος υποδέχθηκε με... δόξα και τιμή τους πρώτους τουρίστες για τη σεζόν του 2015.

Στο πλαίσιο της έναρξης της τουριστικής περιόδου, η Διεύθυνση Τουρισμού του δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου διοργάνωσαν υποδοχή για τους επιβάτες της πρώτης πτήσης charter που αφίχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας» το βράδυ του Σαββάτου.

Το αεροπλάνο της εταιρείας Thomson Airlines μετέφερε 188 επιβάτες από το Λονδίνο. Στις 21:40 αφίχθηκε το δεύτερο charter πάλι της Thomson Airlines που μετέφερε 221 επιβάτες από το Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Τους υποδέχθηκαν από πλευράς δήμου, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων, Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού -Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) Σέργιος Αϊβάζης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού, Βεατρίκη Σέρβου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης, Κώστας Χατζίκος, στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο αντιπρόεδρος της Δωδεκανησιακής Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου (Δ.Ε.Τ.Α.Π.) και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Σάββας Παγωνάκης.

Η Φιλαρμονική Καλυθιών της δημοτικής κοινότητας Καλλιθέας έπαιζε μουσική, ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα» ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Ρόδου, ενώ άλλα μέλη του συλλόγου μοίραζαν το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι στους τουρίστες, χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, μοιράστηκαν τουριστικοί χάρτες του νησιού στους επισκέπτες και ως δώρα δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Το κλίμα μέσα στην αίθουσα αφίξεων ήταν χαρούμενο και γιορτινό και οι πρώτοι από αέρος επισκέπτες της Ρόδου για την τουριστική περίοδο 2015 δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και συγκινημένοι από την πρωτοβουλία αυτή.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων Μαρίζα Χατζηλαζάρου δήλωσε τα εξής:

Είμαστε εδώ για να υποδεχθούμε το πρώτο αεροπλάνο που αφίχθηκε στη Ρόδο για την τουριστική περίοδο 2015. Οι εκδηλώσεις υποδοχής που διοργανώνουμε ως Διεύθυνση Τουρισμού τα τελευταία χρόνια για τους τουρίστες γίνονται αποδεκτές από τους φίλους της Ρόδου με μεγάλο ενθουσιασμό. Σκοπεύουμε ως δήμος να συνεχίσουμε τη δράση αυτή σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μας και συνετέλεσαν στην επιτυχημένη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Σέργιος Αϊβάζης δήλωσε τα εξής:

Υποδεχόμαστε με χαρά την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους με τους πρώτους επισκέπτες του νησιού μας. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός τους υποδέχθηκε με τη Φιλαρμονική Καλυθιών της δημοτικής κοινότητας Καλλιθέας και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου «Βιλλανόβα» θέλοντας να τονίσει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός ως προς την ανάπτυξη του τόπου μας. Ευχόμαστε να έχουν καλή διαμονή και σε όλους τους φορείς και τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό μία καλή τουριστική περίοδο.

Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Σάββας Παγωνάκης δήλωσε ότι «η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στον ταξιδιώτη- τουρίστα στον οποίο πρέπει να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό και την ελληνική φιλοξενία. Ο τουρίστας αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ως Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα συνεργαστούμε στενά με το δήμο και σε επόμενες δράσεις γιατί πιστεύουμε ότι οι δράσεις αυτές προάγουν το ροδιακό τουρισμό και δημιουργούν τις βάσεις για πολλαπλασιασμό των επαναλαμβανόμενων τουριστών».

Ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν και σε επόμενες αφίξεις επισκεπτών στο νησί. Ο τουρισμός εξάλλου είναι η «βαριά βιομηχανία» της Ρόδου.