Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στη λειτουργία Κέντρων Υγείας στην Αχαΐα.

Η κατάσταση που επικρατεί επιβεβαιώθηκε και στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας στη διάρκεια συνάντησης μελών της Διοίκησης του Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου, τον Διευθυντή του Κέντρου  και τον Προϊστάμενο προσωπικού.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα Κώστας Πετρόπουλος στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας διαπιστώθηκε έλλειψη υλικών, γεγονός που σχετίζεται με το αλλαλούμ , που όπως αναφέρει με το πού ανήκει τελικά διοικητικά  το Κέντρο (στην 6η ΥΠΕ ή στον Άγιο Ανδρέα).

Επιπλέον παρατηρείται πρόβλημα στο μικροβιολογικό, το οποίο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, ενώ παρατηρείται σε ευρεία κλίμακα έλλειψη προσωπικού. Το κέντρο Υγείας λειτουργεί με κενές τις μισές οργανικές θέσεις αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το thebest.grδεν υπάρχει τακτική επίσκεψη γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων (οφθαλμίατρος,γυναικολόγος, ορθοπαιδικός, ΩΡΛ) που προέρχονται από νοσοκομεία, δεδομένου ότι κι εκεί υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση ιατρείων στο Κέντρο Υγείας.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν ελλείψεις σε μηχανήματα. Το ακτινολογικό μηχάνημα είναι παλιό, ενώ για τους υπέρηχους υπάρχει μόνο ένας χειριστής.

Τα παραπάνω προβλήματα το Σωματείο θα θέσει και στη σύσκεψη φορέων που ετοιμάζει ενώ θα γίνει παρέμβαση και στην 6η ΥΠΕ.

Παρόμοιες τέτοιες διαδικασίες θα ακολουθήσουν και για τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του Νομού και συγκεκριμένα το Κ.Υ Χαλανδρίτσας και Κ.Υ Ερυμάνθειας. Το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας δεν έχει ασθενοφόρο, καθώς το μοναδικό που διέθετε κάηκε εν κινήσει και κατά τη μεταφορά ασθενούς, ενώ λειτουργεί με μία μόνο νοσηκεύτρια.