Την έντονη αντίδρασή της στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σχετικά με την πώληση του ΟΛΠ εκφράζει σε ανακοίνωσή της η  Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ).

«Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη, για ξεπάγωμα και άμεση συνέχιση του διαγωνισμού πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ είναι διαμετρικά αντίθετες προς τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, προκλητικές προς τους εργαζόμενους και συνάμα εκφυλίζουν την αξιοπιστία της πολιτικής» τονίζει η ΟΜΥΛΕ και προσθέτει: 

«Αντί ο κ. Δραγασάκης να καλέσει την COSCO να επιστρέψει τα εκατομμύρια που καρπώθηκε από τις παράνομες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει από την παραχώρηση του προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ, της χαρίζει τώρα και το υπόλοιπο λιμάνι».

Σημειώνεται πως κατά τη συνεδρίαση του το ΔΣ της ΟΜΥΛΕ αποφάσισε να ζητήσει άμεσα συνάντηση για το θέμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δραγασάκης είχε δηλώσει στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας  «Νέα Κίνα» (Xinhua) ότι η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά».

Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης με μήνυμα του στο Twitter ανέφερε ότι «οι πολιτικές προτεραιότητές μας επικεντρώνονται στο 'πώς θα παράγουμε χρήματα', 'πώς θα αναπτύξουμε την οικονομία' και 'πώς θα έχουμε λιγότερη ανεργία'».