Πτυχιούχος Ψυχολογίας, πρώην αθλητής του μπάσκετ, με χόμπι την φωτογραφία και καταγωγή από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, είναι ο 31χρονος Γιάννης Καφκάς, που φέρεται ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς των ΜΑΤ και νοσηλεύεται στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Ο πατέρας του 31χρονου είναι ιδιοκτήτης κυλικείου σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας. Πριν από περίπου 32χρόνια έφυγε από τους Γαργαλιάνους -όπου εργαζόταν ως αγρότης- για να βρει καλύτερη τύχη στην Αθήνα. Μαζί του ήλθε στην πρωτεύουσα και η σύζυγός του, με την οποία μόλις είχαν παντρευτεί στην μεσσηνιακή πόλη.


Ο πατέρας του Γιάννη για να έχει ένα καλύτερο μεροκάματο δουλεύει πολλές φορές σαν ελαιοχρωματιστής στα σπίτια. Στενός συγγενής της οικογένειας, είναι στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή των Γαργαλιάνων, που και αυτός περνά στιγμές αγωνίας στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Ο Γιάννης Καφκάς σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης και φέρεται να έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Παλιότερα ήταν αθλητής του μπάσκετ. Χόμπι του είχε την φωτογραφία και μάλιστα στο διαδίκτυο στο blog http://diffusedlight.blogspot.com είναι καταχωρημένες φωτογραφίες του που απεικονίζουν στιγμές της καθημερινότητας.


Όπως λένε φίλοι του, σύμφωνα με tovima, ήδη ετοιμαζόταν να μεταβεί στο Λονδίνο για να κάνει περαιτέρω σπουδές στο συγκεκριμένο αντικείμενο που υπεραγαπούσε. Ο Γιάννης διέμενε μαζί με τον μικρότερο αδελφό του στο σπίτι της οικογένειας στα Μελίσσια. Φίλοι και συγγενείς του τον χαρακτήριζαν «ευγενικό παιδί χαμηλών τόνων που του άρεσε ιδιαίτερα να ασχολείται με την φωτογραφία αλλά και τον κινηματογράφο».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο 31χρονος εργαζόταν σε καφέ στο Χαλάνδρι, ενώ μάταια έψαχνε να βρει μια δουλειά που να σχετίζεται με τις σπουδές του.

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Στο μεταξύ, η καταστάση υγείας του Γιάννη παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή και ελεγχόμενη σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν της Παρασκευής από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, ο τραυματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και υπό καταστολή στη ΜΕΘ. Ωστόσο, δεν έχουν μέχρι στιγμής παρουσιαστεί αξιόλογες επιπλοκές και όσουν περνούν οι ώρες, οι γιατροί παρουσιάζονται πιο αισιόδοξοι.


Δείτε φωτογραφίες από το προσωπικό blog του Γιάννη Κάφκα, όπως ο ίδιος της αποθανάτισε: