«Αλαλούμ» έχει προκύψει την μη επέμβαση της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ώστε να λήξει η κατάληψη από αντιεξουσιαστές που συνεχίζεται για δεύτερη μέρα.

Αν και οι αστυνομικές δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο δεν έχουν επιχειρήσει μέσα στο χώρο της πρυτανείας, οι εισαγγελείς λένε ότι έχουν το ελευθέρο και από τη Δικαιοσύνη να εκτελέσουν το αυτόφωρο.

Την ίδια ώρα, από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έχει δοθεί εντολή  για επέμβαση των αστυνομικών. 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πάντως απέστειλε παραγγελία προς την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ανάλογη προφορική εντολή έχει δοθεί από χθες, αμέσως μετά το έγγραφο που απέστειλαν στην Εισαγγελία οι πρυτανικές Αρχές, στο οποίο υπήρχε ενημέρωση για την κατάληψη και  δηλωνόταν επιθυμία για παρέμβαση προκειμένου η κατάληψη να λήξει.

Με βάση το εν λόγω έγγραφο, δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτική εξέτασης.

Στο πλαίσιο της έρευνας μετέβη αμέσως χθες εισαγγελέας στον υπό κατάληψη χώρο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία, διαπίστωσε πως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα οπότε και ενημέρωσε την Αστυνομία ότι η Εισαγγελία συμφωνεί στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.