Υπό κατάληψη τελεί το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας. Οι φοιτητές ζητούν να ανακληθεί άμεσα το νέο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ και να κατοχυρωθεί η παιδαγωγική επάρκεια για όλους.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλουν τον πρόεδρο του Τμήματος, καθηγητή Ι. Τζιφόπουλο, ότι δεν τάσσεται με τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους, ενώ ζητούν το καινούργιο πρόγραμμα σπουδών να καταλήγει σε ένα πτυχίο με ενιαία και αδιάσπαστα επαγγελματικά δικαιώματα Φιλολόγου, να κατοχυρώνει ενιαία την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια για όλους τους αποφοίτους του τμήματος, με ακέραια επαγγελματικά δικαιώματα, και να διατηρεί τον υπάρχοντα αριθμό μαθημάτων χωρίς καμία εισαγωγή προαπαιτουμένων. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τζιφόπουλος είπε ότι τα αιτήματα των φοιτητών που προχώρησαν σε κατάληψη,  Όσον αφορά τα αιτήματα των φοιτητών, δεν έχουν κανένα έρεισμα στην πραγματικότητα.

Πριν από μερικές ημέρες, το ζήτημα που αφορά στο Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, έφεραν στη Βουλή 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας. Η απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ήρθε από τα μέλη διδασκόντων του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, οι οποίοι έστειλαν σήμερα σχετική επιστολή στον υπουργό Παιδείας.