Εκτενές αφιέρωμα στην Αθήνα φιλοξενεί το τουριστικό ένθετο της καναδικής εφημερίδας Globe and Mail.

Με τίτλο «η Αθήνα δεν είναι ωραία, αλλά είναι συγκλονιστική: ανακαλύψτε την πολιτιστική αναγέννηση της» ο δημοσιογράφος Robert Everett-Green πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στην πρωτεύουσα της Ελλάδας καθώς η πόλη προσπαθεί βρει την ταυτότητά της έπειτα από πέντε χρόνια κρίσης.

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για μία πολιτιστική αναγέννηση που γνωρίζει η Αθήνα. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρεται σε περιοχές όπως το Γκάζι και η Τεχνόπολη.

Αφού κάνει αναδρομή στην αστικοποίηση της δεκαετίας του 60, ο συντάκτης του άρθρου αναφέρεται στις απόπειρες επαναπροδιορισμού της πολιτιστικής ταυτότητας Αθήνας.

Επίσης, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο πολυτελές μετρό της πόλης με τα εκθέματα των ανασκαφών στους σταθμούς του, τη νέα όπερα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Φαληρικό Δέλτα και τις πρόσφατες δραστηριότητες της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης.

«Ακόμα και με την ανεργία να φτάνει το 25%, δεν είδα πολλούς άστεγους, ίσως λόγω των ισχυρών δεσμών των ελληνικών οικογενειών. Στο μεγαλύτερο μέρος της, η Αθήνα αποπνέει αίσθηση ασφάλειας. Οι άνθρωποι που συνάντησα ήταν πολύ φιλικοί και έτοιμοι να εισέλθουν σε ένα νέο κεφάλαιο στην εθνική τους ζωή. Το όλο μέρος σφύζει και δονείται από ζωή και όταν το καταλαβαίνεις αυτό, η Αθήνα φαίνεται ένα πολύ πιο συναρπαστικό μέρος από ό,τι οι πιο οργανωμένες πρωτεύουσες- σαν να είναι βγαλμένες από βιβλίο με εικόνες- του βορρά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.