Τη δημιουργία μονάδας φύλαξης ζητεί ο Σύνδεσμος Καθηγητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου ο Σύνδεσμος τονίζει πως η μονάδα αυτή θα «κινείται αποτρεπτικά βάσει ενός καλά καταρτισμένου σχεδίου με καθαρό νομικό πλαίσιο που θα περιγράφεται στον Οργανισμό του ιδρύματος».

Περαιτέρω, υπογραμμίζει ότι στην πράξη μόλις 50 από τα 230 άτομα, που πληρώνει η εργολαβία φύλαξης, ασχολούνται με το αντικείμενο.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «μια ολιγάριθμη ομάδα ατόμων που αυτοαναγορεύονται σε εκπροσώπους των φοιτητών και άτομα που επιχειρούν με τη βία να αμφισβητήσουν το νόμιμο δικαίωμα της Συγκλήτου να διοικεί το ΑΠΘ».

Με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τα γεγονότα, όπου τονίζεται ότι τα «τα πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών», ο Σύνδεσμος Καθηγητών σημειώνει ότι η Σύγκλητος δεν συνέρχεται για "να διακινήσει τις ιδέες της», αλλά για να ασκήσει τα νόμιμα και αναφαίρετα διοικητικά της καθήκοντα.

«Οι ομάδες που επιχειρούν να διακόψουν τη λειτουργία των πανεπιστημιακών οργάνων δεν ενδιαφέρονται για το διάλογο, απλώς επιδιώκουν να επιβάλουν βίαια τις δικές τους απόψεις», προσθέτει.