Η λειτουργία των δρομολογίων του Snow Train είναι απόλυτα ασφαλής, διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών της ΝΔ, Σάββα Αναστασιάδη και Μιχάλη Παπαδόπουλου. Οι βουλευτές είχαν εκφράσει την ανησυχία τους, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας η οποία δρομολογήθηκε για να εξυπηρετεί τους επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου Βόρρας.

To Snow Train είναι υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εξυπηρετεί τους λάτρεις του σκι και του snowboard, καθώς όλοι οι επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν, θα μπορούν να ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη προς το αγαπημένο τους όρος Βόρρα με τη συνδυασμένη μεταφορά τραίνου και λεωφορείου.

Στην απάντηση του ο υφυπουργός Υποδομών υπογραμμίζει ότι τα οχήματα της αμαξοστοιχίας είναι καινούργια, κλιματιζόμενα και τελευταίας τεχνολογίας ενώ πληρούν όλες τις συνθήκες ασφάλειας για τη μεταφορά των επιβατών. Ο υφυπουργός αναφέρει επίσης ότι η γραμμή είναι πλήρως ανακαινισμένη και ασφαλής, παραδέχεται ωστόσο ότι ο σταθμός της Έδεσσας δεν έχει ακόμη ανακαινισθεί και για το λόγο αυτό, κατά τη διέλευση ή στάθμευση της αμαξοστοιχίας λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για τους επιβάτες ή το προσωπικό που τυχόν θα διέλθει από τα σύμπλεγμα των γραμμών.