Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη σε δεύτερο βαθμό του Ακη Τσοχατζόπουλου θα βρεθούν στις 29 Απριλίου, τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, κατά την περίοδο προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων 1998-1999. 

Πρόκειται για τους Κώστα Σημίτη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, καθώς και για τους ανώτατους στρατιωτικούς, Αθανάσιο Τζογάνη, Μανώλη Παραγιουδάκη και Γεώργιο Ιωαννίδη.

Η απόφαση για την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, προκειμένου να καταθέσουν στη δευτεροβάθμια δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ελήφθη μετά από σχετικό αίτημα της εισαγγελέα Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η κλήτευση μελών του πρώην ΚΥΣΕΑ είναι πάγιο αίτημα που υποβάλει από την αρχή της δικαστικής έρευνας ο βασικός κατηγορούμενος Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι η απόφαση για τις επίδικες συμβάσεις για τα υποβρύχια αλλά και τα TOR M1 ήταν κυβερνητική επιλογή και ελήφθη όχι από τον ίδιο, αλλά από το ΚΥΣΕΑ.