Βίντεο που δείχνει ολόκληρο το περιστατικό με την είσοδο των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. 

Στο βίντεο διάρκειας λίγο περισσότερο από επτά λεπτών, φαίνεται μία ομάδα περίπου 15 με 20 ατόμων να βαδίζει στην αρχή και να τρέχει λίγο αργότερα προς το προαύλιο της Βουλής

Η ομάδα «Ρουβίκωνας» έφτασε στην είσοδο του Κοινοβουλίου, και άνοιξαν ένα πανό που αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας, όπου ζητείται η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.

Αφού μένουν λίγα λεπτά στην είσοδο φωνάζοντας συνθήματα αποχωρούν προς την είσοδο όπου και προσάγονται από την αστυνομία

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 20 προσαχθέντες.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, δεν υπήρξε καμία σύλληψη καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει καταγγελία από τον υπεύθυνο του οργανισμού που στην προκειμένη περίπτωση είναι η πρόεδρος της Βουλής, η οποία δήλωσε ότι πρόκειται απλώς για μια ειρηνική διαδήλωση.

Επίσης, ο φρούραρχος της Βουλής, αστυνομικός διευθυντής, κατέθεσε στην Κρατική Ασφάλεια, η οποία διενήργησε την προανάκριση για το περιστατικό, ότι οι διαδηλωτές δεν δημιούργησαν κανένα επεισόδιο και απλώς ανήρτησαν για λίγη ώρα ένα πανό, πέταξαν φέιγ-βολάν και αφού φώναξαν συνθήματα αποχώρησαν ειρηνικά.

Μοτοπορεία αντιεξουσιαστών 

Στο μεταξύ, το απόγευμα σήμερα πραγματοποιήθηκε από τα Προπύλαια μηχανοκίνητη πορεία αντιεξουσιαστών, με περίπου 100 μοτοσικλέτες.

Αρχικά κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης στους κρατούμενους απεργούς πείνας, στη συνέχεια πήγαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου φώναξαν συνθήματα, ενώ κορνάροντας ρυθμικά επέστρεψαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.