Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αγωγή που είχε καταθέσει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά του Αργύρη Ντινόπουλου με αφορμή δηλώσεις που είχε κάνει τον Μάρτιο του 2014, ότι η ενάγουσα είχε διατελέσει σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου επί θητείας του στο υπουργείο Άμυνας.

Η κ. Δούρου αξιώνει από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, την οποία όπως υποστηρίζει υπέστη από τις δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου κατά την προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Ντινόπουλος είχε υποστηρίξει σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή, ότι η κ. Δούρου είχε διατελέσει σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ είχε αναφερθεί και σε «παραφυάδες» του ΠΑΣΟΚ που έχουν παρεισφρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Η νυν περιφερειάρχης με παρέμβασή της στην εκπομπή, είχε διευκρινίσει ότι ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος του πρώην υπουργού και ότι εργάστηκε με δελτίο παροχής υπηρεσιών στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.

Η εκδίκαση της αγωγής προχώρησε σήμερα, αφού προηγήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου προσπάθεια συμβιβασμού των δύο αντιδίκων η οποία δεν ευοδώθηκε.

Όταν ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ρώτησε τον πρώην Υπουργό αν έχει μετανιώσει για τις δηλώσεις του, ο κ.Ντινόπουλος εμφανίστηκε κατηγορηματικός και δεν θέλησε να ζητήσει συγγνώμη από την περιφερειάρχη. Απευθυνόμενος στην έδρα είπε χαρακτηριστικά:

Εγώ συγγνώμη δεν ζητάω. Όπως όλοι ξέρετε εγώ τώρα είμαι ο αδύναμος, δεν είμαι ούτε βουλευτής, ούτε τίποτα. Αυτή είναι η εξουσία τώρα.

Το μόνο που μπορώ να κάνω, αν χρειαστεί, είναι να προχωρήσω σε μία δήλωση για την αποκατάσταση. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι υπάρχει φωτογραφικό ντοκουμέντο από τη σύσκεψη με συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ρένας Δούρου, η οποία απάντησε:

Θέλω μόνο να μου πει ένα συγγνώμη για να το πάω στη μάνα μου. Πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Στην πλευρά της ενάγουσας ως μάρτυρας κατέθεσε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η κ. Δούρου είχε εργαστεί το 2000 στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και τόνισε πως «η Ρένα δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι ψευδή και αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος, τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά».

Από την πλευρά του, ο Σπυρίδων Χρυσοφώτης, δικηγόρος και μάρτυρας του πρώην υπουργού, τόνισε ότι η εν λόγω υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο και επισήμανε στην κατάθεσή του, πως ο Αργύρης Ντινόπουλος «δεν είπε ποτέ ότι η κ. Δούρου είναι σύμβουλος του Άκη».

Η κ. Δούρου ρωτήθηκε από τον πρόεδρο μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, να διευκρινίσει πώς έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και απάντησε ότι: «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη... Δούλευα, με άλλους ερευνητές, για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα».

Ο εναγόμενος πρώην υπουργός προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφία στην οποία, όπως είπε ο κ. Ντινόπουλος, απεικονίζεται «η κυρία Δούρου, σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του το επόμενο διάστημα.