Δικαστικές αποφάσεις ανοίγουν τον δρόμο για τη δικαίωση εργαζομένων στον ΗΣΑΠ που δέχθηκαν περικοπές στις αποδοχές τους με την ένταξη στο εναίο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων «οι αποφάσεις αυτές δικαιώνουν τους εργαζομένους στον πρώην ΗΣΑΠ, στην προσπάθειά τους για την αποκατάσταση των αποδοχών τους από τις μειώσεις που είχαν γίνει, κατ' εφαρμογή των Μνημονίων και με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, από 1.1.2013».

«Οι μειώσεις αυτές, ήταν οι τρίτες κατά σειρά που υφίσταντο οι εργαζόμενοι, σε κάποιους δε έφταναν ακόμα και στο 25% του μηνιαίου μισθού τους, ο οποίος ήδη είχε μειωθεί κατά 40%-45% με τις προηγούμενες περικοπές. Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, αντιδρώντας παράλληλα με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προχώρησε και στην κατάθεση αγωγών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, επιχειρώντας να ακυρώσει τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων» τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία και καταλήγει:

«Οι πρώτες αποφάσεις για δύο από τις αγωγές εκδόθηκαν αυτές τις ημέρες και δικαιώνουν τους εργαζομένους κρίνοντας ότι δεν ήταν νόμιμη η εκ νέου μείωση των αποδοχών τους από 1.1.2013. Έτσι, το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να καταβληθούν στους εργαζομένους όλα τα χρήματα τα οποία είχαν περικοπεί».

TAGS