Εντοπίστηκε σήμερα, μία ημέρα μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο, η Βίκυ Σταμάτη, σε παγκάκι της Εκκλησίας της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η σύζυγος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα πολίτη στην Άμεση Δράση, ο οποίος ανέφερε ότι την είδε να περιφέρεται πίσω από το Δρομοκαϊτειο από όπου είχε αποδράσει χθες τα ξημερώματα.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι την βρήκαν να κάθεται στα σκαλιά της εκκλησίας της Παναγίτσας, πίσω από το Δρομοκαϊτειο.

Στο Χαϊδάρι, εκτός από τους αστυνομικούς μετέβη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ισίδωρος Ντογιάκος, προκειμένου να γίνει και επίσημα η αναγνώριση της κρατούμενης που απέδρασε χθες από το κελί της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Στη συνέχεια, η κυρία Σταμάτη οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, μαζί με τον κ. Ντογιάκο και τον εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου θα εξεταστεί από ψυχίατρο, καθώς φέρεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ακολούθως θα κριθεί αν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

Ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφέρει πως η εντολέας του περιφερόταν άσκοπα επί ώρες για να καταλήξει στην εκκλησία στο Χαϊδάρι, κοντά στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό κράτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει πάρει τα φάρμακα που της χορηγούνται και είναι «σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει, επίσης, πως η εντολέας του εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο ίδιος από άγνωστο πρόσωπο που του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει». Ακολούθως, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο συνήγορος, ειδοποίησε τον προϊστάμενο τής Εισαγγελίας Εφετών και κινητοποιήθηκε η αστυνομία ώστε να εξακριβωθεί ότι πράγματι η γυναίκα που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ήταν η κ. Σταμάτη.

Σημειώνεται ότι  ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη.

Νέα στοιχεία

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν πως από το υλικό που συλλέγεται στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία που ενδεχομένως αποσαφηνίζουν την ώρα απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη.

Έτσι με βάση στοιχεία ότι το ντουζ στο κελί της ήταν ανοιχτό γύρω στη 1.00 χθες τα ξημερώματα εκτιμάται πως είναι ο επίμαχος χρόνος και πως η ίδια το είχε ανοίξει για να παραπλανήσει τους φρουρούς της.

Το χρονικό της απόδρασης

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδρασε τα ξημερώματα της Πέμπτης από το δωμάτιο του Δρομοκαΐτειου, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη.

Κατεπείγουσα έρευνα για την απόδρασή της έχει διατάξει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού υπάρχουν ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο.

Χθες, Πέμπτη, λίγες ώρες μετά την απόδρασή της, συνελήφθησαν τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν την ευθύνη της φύλαξης της κ. Σταμάτη, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κατά τον έλεγχο που έγινε στο δωμάτιο, μετά την απόδραση, βρέθηκε σημείωμά της, στο οποίο η Βίκυ Σταμάτη κατηγορεί τους δικαστές για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής της. Μεγάλο μέρος του κειμένου, πάντως, είναι ακατάληπτο.