Τον δρόμο για το Δρομοκαΐτειο πήρε και πάλι η Βίκυ Σταμάτη μετά την κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ, όπου μεταφέρθηκε μετά τον εντοπισμό της στο Δάσος Χαΐδαρίου κι ενώ οι αρχές αναζητούν τις συνθήκες απόδρασής της.

Η κυρία Σταμάτη έδωσε στη ΓΑΔΑ προανακριτική κατάθεση για τις συνθήκες απόδρασής της, ενώ υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση. Εκεί βρέθηκαν και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

«Μην με ταλαιπωρήσετε», είπε η Βίκυ Σταμάτη στους αστυνομικούς που έφθασαν στο Χαϊδάρι για να την συλλάβουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου τους είπε: «Θέλω να ηρεμήσω και να τελειώσει όλο αυτό, όσο πιο γρήγορα γίνεται».

«Εντάξει κυρία Σταμάτη, αλλά όταν ηρεμήσετε θα πρέπει να σας κάνουμε ορισμένες ερωτήσεις», της απάντησε ένας αστυνομικός.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρεται να είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, όπως δήλωσε ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης, έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. 

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι η κ. Σταμάτη περιφερόταν άσκοπα επί ώρες, μετά την απόδρασή της, ώσπου κατέληξε στην εκκλησία της Παναγίτσας στο δάσος Χαϊδαρίου. Όπως είπε, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο το οποίο τον ενημέρωσε ότι η κ. Σταμάτη θέλει να παραδοθεί και στη συνέχεια ο κ. Ραγκούσης τηλεφώνησε στην αστυνομία. 

Πού στρέφονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα, οι Αρχές εξετάζουν αν είχε βοήθεια από συνεργό και αν είχε βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι το προηγούμενο 24ωρο.

Εισαγγελικές πηγές επιμένουν ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την απόδρασή της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου. 

Οι αστυνομικοί αναζητούν μια γυναίκα που είχε επισκεφθεί δύο ημέρες πριν την απόδραση τη Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο.

Μάλιστα πιστεύουν ότι ο λόγος που παραδόθηκε η κυρία Σταμάτη στην ΕΛΑΣ είναι επειδή δεν κατάφερε να συναντήσει και να πάρει μαζί της το παιδί της.

Το χρονικό του εντοπισμού 

Περίπου στις 3  μετά το μεσημέρι, μόλις 500 μέτρα μακριά από την ψυχιατρείο «Δρομοκαΐτειο», εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη η οποία είχε αποδράσει από την Πέμπτη τα ξημερώματα, σπάζοντας το λουκέτο της μπαλκονόπορτας, ενώ παραμένει άγνωστο αν είχε βοήθεια στο σχέδιό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσπάθειά της να διαφύγει και να μην γίνει αντιληπτή από τους φύλακες, είχε αφήσει ανοικτό το νερό του ντους στο δωμάτιό της. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να κερδίσει χρόνο και να καταφέρει να δραπετεύσει ανενόχλητη, εκτιμούν οι αστυνομικοί.    

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει, επίσης, πως η εντολέας του εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο ίδιος από άγνωστο πρόσωπο που του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει». Ακολούθως, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο συνήγορος, ειδοποίησε τον προϊστάμενο τής Εισαγγελίας Εφετών και κινητοποιήθηκε η αστυνομία, ώστε να εξακριβωθεί ότι πράγματι η γυναίκα που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ήταν η κ. Σταμάτη.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ φέρεται ότι εντοπίστηκε εξαντλημένη έξω από το εκκλησάκι της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι, μόλις 500 μέτρα μακριά από το σημείο απόδρασης. Σε δέντρο έξω από την Παναγίτσα έγραψε τις εξής λέξεις, εξηγώντας με τον τρόπο αυτό το λόγο της φυγής της. 

Λίγο πριν συλληφθεί από τους αστυνομικούς, η χάραξε στο δέντρο του προαύλιου χώρου της Εκκλησίας αυτό το μήνυμα: "Μάνα = 10. ¼ ζωές και κάτι περισσεύει. Βίκυ Τσοχ."