Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής διεθνές κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών προς την Ουγγαρία και την Αυστρία, το οποίο είχε πολλά παρακλάδια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας, ταξίαρχος, Χρήστος Παπαζαφείρης, οι δράστες παραλάμβαναν τους αλλοδαπούς από συνεργάτες τους, οι οποίοι τούς έφερναν από την Τουρκία, τους κρατούσαν για λίγο στην Αθήνα, σε σπίτια, αποθήκες και άλλους χώρους, έπειτα τούς μετέφεραν με το ΚΤΕ​Λ ή τρένο στη Θεσσαλονίκη και μετά στους Ευζώνους.

Από εκεί περπάταγαν για κάποια χιλιόμετρα μέχρι να περάσουν τα σύνορα όπου και τους παραλάμβαναν οι άλλοι δουλέμποροι και έπειτα από περιπετειώδη ταξίδια κατέληγαν πρώτα στην Ουγγαρία και αργότερα μετέβαιναν στον τελικό προορισμό τους, που ήταν, συνήθως, η Αυστρία.

Σημειώνεται, ότι πολλές φορές οι παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και μικρά παιδιά, αναγκάζονταν να μένουν στα δάση του Κιλκίς, κοντά στα σύνορα, κάτω από πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες και δριμύ ψύχος, με κίνδυνο της ζωής τους.

Τα μέλη του κυκλώματος ελάμβαναν ως αμοιβή από κάθε μετανάστη, από 3.050 έως 4.200 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 11 αλλοδαπούς, μέλη του κυκλώματος, (τέσσερις υπηκόους Συρίας, έξι υπηκόους Πακιστάν και έναν υπήκοο Ιράκ) ενώ χθες το πρωί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 21 υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι διακινήθηκαν παράνομα από την οργάνωση.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, αποδείξεις εμβασμάτων από και προς την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Αυστρία, τη Γερμανία και άλλες χώρες, πλήθος κινητών τηλεφώνων, ασυμπλήρωτες αιτήσεις χορήγησης ασύλου και βιβλία (τεφτέρια).

Από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης τουλάχιστον 200 αλλοδαποί ταξίδεψαν παράνομα από την Ελλάδα στο εξωτερικό.