Συννεφιά και βροχές αναμένονται για σήμερα, Κυριακή σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα επικρατήσουν νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ειδικότερα, στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 4 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στις βορειότερες περιοχές βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέου νότιοι 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Από το βράδυ αναμέονται τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές.

Οι άνεμοι: αναμέονται νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και το βραδύ τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.