Στο Δρομοκαΐτειο βρίσκεται από χθες το βράδη η Βίκυ Σταμάτη που εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στο Δάσος Χαΐδαρίου. Εντατικές έρευνες από την αστυνομία για τις συνθήκες απόδρασής της. 

Η κ. Σταμάτη, έδωσε χθες στη ΓΑΔΑ προανακριτική κατάθεση για την απόδρασή της, ενώ υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση. Εκεί βρέθηκαν και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα, οι Αρχές εξετάζουν αν είχε βοήθεια από συνεργό και αν είχε βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι το προηγούμενο 24ωρο.

Εισαγγελικές πηγές επιμένουν ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την απόδρασή της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου. 
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται πιθανόν για την ίδια γυναίκα που την περασμένη Τρίτη είχε επισκεφτεί τη Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο, χωρίς όμως το όνομά της να έχει καταγραφεί στον κατάλογο των επισκεπτών.

Μάλιστα πιστεύουν ότι ο λόγος που παραδόθηκε η κυρία Σταμάτη στην ΕΛΑΣ είναι επειδή δεν κατάφερε να συναντήσει και να πάρει μαζί της το παιδί της.

Ραγκούσης: Δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απόδρασης

Από την πλευρά του ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης επέμεινε πως δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο απόδρασης.

Μιλώντας στο MEGA, επεσήμανε πως κάποιος άντρας, γνωστός της Βίκυς Σταμάτη, του τηλεφώνησε για να του υποδείξει το μέρος όπου βρισκόταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. 

«Με πήρε ένας, ο οποίος μου άφησε τον αριθμό του, και μου είπε ότι η κυρία Σταμάτη του έδωσε 2-3 τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και το δικό μου, βρίσκεται εκεί και θέλει να παραδοθεί. Παράδοση ήταν», είπε διευκρινίζοντας ότι αμέσως κάλεσε τον εισαγγελέα, κ. Ντογιάκο.