Έχετε σχέση αλλά δε σε φιλάει ποτέ; Τότε σίγουρα κάποιο πρόβλημα υπάρχει που σύντομα θα φέρει τη ρήξη στη σχέση σας και λίγο αργότερα τον χωρισμό. Ποιες είναι όμως οι αιτίες που ο σύντροφός σου αποφεύγει να σου εκδηλώσει τα αισθηματά του με ένα φιλί; Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη εξηγεί τους λόγους που αποφεύγει κάποιος να σε φιλήσει...

1. «Κακή αγωγή: που σημαίνει ότι ή τον απέτρεπαν από το να φιλάει ή δεν τον προέτρεπαν να φιλάει».
Και κάπως έτσι μεγάλωσε... και κάπως έτσι θα μεγαλώσει κι άλλο.

2. «Μικροβιοφοβία: που σημαίνει ότι υπάρχει μια παθολογία. Είναι ένα είδος ψυχαναγκασμού του ανθρώπου».
Άρα, για να σε φιλήσει... πρέπει να τον στείλεις για ψυχανάλυση.

3. «Έλλειψη αγωγής για τρυφερότητα.»
Τα χάδια, τα φιλιά... άγνωστη λέξη. Αλλά για πόσο μπορείς να ζήσεις με έναν άνθρωπο που έχει δαιμονοποιήσει την τρυφερότητα;

4. «Ή απλά δεν σκέφτεται πολύ καλά για σένα. Είναι μαζί σου μάλλον μόνο για το σεξ και όχι γιατί σε αγαπάει πραγματικά».
Το φοβόσουν, το υποψιαζόσουν, έκανες ότι δεν το βλέπεις αλλά το έβλεπες και μόλις επιβεβαιώθηκαν οι χειρότερες υποψίες σου.

Όπως και να έχει, όποιος λόγος και να ισχύει στην κάθε περίπτωση... κανένας δεν είναι καλός. Δηλώνει πρόβλημα, δηλώνει ταλαιπωρία. Και δε νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα εκεί έξω που διαπραγματεύεται τα φιλιά της, που μπορεί να είναι με έναν άντρα που δεν την φιλάει.

Είναι άδικο, είναι άσχημο... Και δεν είναι έρωτας!

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η ψυχολόγος χτυπάει κι άλλο ένα καμπανάκι: «Αν από την αρχή σε φίλαγε και τώρα έχει σταματήσει σημαίνει ότι δεν σε θέλει πια».

Και το πράγμα γίνεται ακόμα πιο σκληρό... «ίσως και να σε σιχαίνεται».


ΜΗΝ ΤΟ ΑΜΕΛΕΙΣ
“Αναζήτησε τι φταίει στον καλό σου και δεν σε φιλάει. Δεν μπορεί, κάτι θα φταίει”.
Δεν είναι φυσιολογικό να το αποφεύγει. Κάτι τρέχει... και δεν το θέλεις.