Ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις για την αυτοκτονία του 22χρονου σπουδαστή της  γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ο εισαγγελέας Ιωαννίνων άσκησε δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση σε βάρος δύο στελεχών της σχολής Ιωαννίνων αλλά και κατ΄ αγνώστων, με βάση όσα αναφέρονται στο πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που περιλαμβάνει καταγγελίες για περιστατικά bullying σε βάρος του άτυχου σπουδαστή.

Οι διώξεις στρέφονται κατά του πρώην διευθυντή της σχολής και της υπεύθυνης της εστίας ενώ η προανάκριση ανατέθηκε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε ήδη να λαμβάνει καταθέσεις.

Για τις διώξεις έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του οργανισμού, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετικό έγγραφο από την εισαγγελία.

Σημειώνεται, ότι η δικογραφία που αφορά το πόρισμα που συνέταξε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και περιείχε αναφορές για περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι διαφορετική από εκείνη που αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ο 20χρονος σπουδαστής της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων.