Οι πρώτες διώξεις για την υπόθεση Γιακουμάκη

Οι πρώτες διώξεις για την υπόθεση Γιακουμάκη

Ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις για την αυτοκτονία του 22χρονου σπουδαστή της  γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ο εισαγγελέας Ιωαννίνων άσκησε δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση σε βάρος δύο στελεχών της σχολής Ιωαννίνων αλλά και κατ΄ αγνώστων, με βάση όσα αναφέρονται στο πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που περιλαμβάνει καταγγελίες για περιστατικά bullying σε βάρος του άτυχου σπουδαστή.

Οι διώξεις στρέφονται κατά του πρώην διευθυντή της σχολής και της υπεύθυνης της εστίας ενώ η προανάκριση ανατέθηκε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε ήδη να λαμβάνει καταθέσεις.

Για τις διώξεις έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του οργανισμού, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετικό έγγραφο από την εισαγγελία.

Σημειώνεται, ότι η δικογραφία που αφορά το πόρισμα που συνέταξε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και περιείχε αναφορές για περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι διαφορετική από εκείνη που αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ο 20χρονος σπουδαστής της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο