current views are: 3

4 Απριλίου 2015
Δημοσίευση15:21

Πρώην εργαζόμενη του Δρομοκαΐτειου βοήθησε τη Σταμάτη να αποδράσει

Μία γυναίκα προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και εξετάζεται εάν συνέδραμε τη Βίκυ Σταμάτη στην απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο. 

Δημοσίευση 15:21’
αρθρο-newpost

Μία γυναίκα προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και εξετάζεται εάν συνέδραμε τη Βίκυ Σταμάτη στην απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο. 

Μία γυναίκα μαζί με τη μητέρα της προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να εξεταστούν εάν βοήθησαν τη Βίκυ Σταμάτη στην απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγαλύτερη γυναίκα είναι πρώην εργαζόμενη του ψυχιατρείου και είχε αντικλείδι για το λουκέτο της μπαλκονόπορτας από την οποία διέφυγε η Βίκυ Σταμάτη. Η πρώην νοσηλεύτρια έδωσε στην Σταμάτη το κλειδί για να ανοίξει το λουκέτο στα κάγκελα του μπαλκονιού και στη συνέχεια την μετέφερε στο σπίτι της κόρης της στο Χαιδάρι. Μάλιστα, φέρεται να είπε ψέμματα στην κόρη της όταν αυτή την ρώτησε ποια ήταν η γυναίκα που τη συνόδευε. 

Παρουσία του εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, η γυναίκα κατέθεσε ότι έδωσε το κλειδί του λουκέτου στη Βίκυ Σταμάτη και ότι μετέβη τα ξημερώματα στην πίσω πλευρά του ψυχιατρείου και παρέλαβε τη σύζυγο του πρώην υπουργό. Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι τη φιλοξένησαν στο σπίτι τους μέχρι το επόμενο πρωί.

Από την πλευρά της η κόρη της πρώην εργαζόμενης του Δρομοκαΐτειου υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ποια είναι η συγκεκριμένη γυναίκα (σ.σ. Βίκυ Σταμάτη) και ότι η μητέρα της της είπε ότι πρόκειται για μια γυναίκα ταλαιπωρημένη, χωρισμένη, η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και δεν έχει δει εδώ και καιρό το παιδί της. Όπως είπε τη λυπήθηκε και δέχτηκε να τη φιλοξενήσουν στο σπίτι τους. 

Η κόρη σημείωσε ότι το επόμενο πρωί άνοιξε την τηλεόραση και είδε ποια είναι στην πραγματικότητα η γυναίκα που βρίσκεται στο σπίτι τους και θορυβήθηκε. Υποστήριξε, τέλος, ότι από μόνη της η κ. Σταμάτη, αποφάσισε να παραδοθεί

Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες, καθώς αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες.