Ανοιχτά είναι τα καταστήματα, σήμερα Κυριακή των Βαΐων, ενόψει των εορτών του Πάσχα, ενώ δεν λείπουν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το ζήτημα του κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων.

Το ωράριο λειτουργίας είναι 11.00-18.00 για Αθήνα – Θεσσαλονίκη και 11.00-16.00 για τον Πειραιά. 

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα ισχύσει το συνεχές και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.  

Τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο λειτουργίας είναι 13.00-19.00  και το Μεγάλο Σάββατο 09.00-17.00 για την Αθήνα, 09.00-15.00 για τον Πειραιά και 10.00-16.00 για τη Θεσσαλονίκη.  

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα τα μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, στον πεζόδρομο της Ερμού, αντιδρώντας στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Με το αίτημα κατάργησης του νομοθετικού πλαισίου για την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η Ομοσπονδία έχει προχωρήσει και στην κήρυξη 24ωρης απεργίας.

Από νωρίς το πρωί το «Συντονιστικό Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα Απελευθερωμένα Ωράρια» πραγματοποιεί αποκλεισμούς σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην Ερμο,ύ στις εισόδους των οποίων ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας.

Επίσης, ο Σύλλογος υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής έχει αποκλείσει την είσοδο κεντρικού βιβλιοπωλείου της Πλατείας Συντάγματος.
Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής εντάσεις στη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Σε απεργιακή συγκέντρωση καλεί τους εργαζόμενους και ο σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην πλατεία Καπνικαρέας.