Στους ρυθμούς του 10ου Διεθνούς Μαραθώνιου...τρέχει από το πρωί η Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς κινούνται αυτήν την ώρα και υπό βροχή στην διαδρομή από την Πέλλα με τερματισμό τον Λευκό Πύργο.

Σημειώνεται ότι ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων στα εξής σημεία: 

Στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα, σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νίκη και στις ακόλουθες οδούς : στη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στην Ιωνία, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη, στην οδό Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Δέλτα – Κορδελιού-Ευόσμου), μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, στην οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Γιαννιτσών, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, στην οδό Γιαννιτσών, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Δάφνης και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Δάφνης, από την οδό Γιαννιτσών μέχρι την Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στη Νέα Δυτική Είσοδο, από την οδό Δάφνης μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, στην οδό Παλαιού Σταθμού, από την Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την οδό 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Ν. Κουντουριώτου, καθ΄ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής καθώς και στην Λεωφόρο Νίκης, από την οδό Ν. Κουντουριώτου μέχρι την οδό Ελ. Βενιζέλου, καθ’ όλο το πλάτος αυτής.
 
Επιπρόσθετα, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Λεωφόρου Νίκης, από την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι την πλατεία Λ. Πύργου, καθώς και στην οδό Βασ. Γεωργίου Β΄, από την Λεωφόρο Νίκης μέχρι την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτών.
 
Στην οδό 28ης  Οκτωβρίου (Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης) από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου και στα δύο ρεύματα πορείας. Δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο, η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, στη Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου), από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Θ. Χατζίκου (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης), από την Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Αγαμέμνονος, καθ΄ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής και στην οδό Αγαμέμνονος (Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου), από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό Μοναστηρίου και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής.
 
Δεν επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται, και η στάση και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα τον αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο, στην οδό Γιαννιτσών, από την οδό Αναγεννήσεως μέχρι την οδό Γ. Κουμαρά και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Γ. Κουμαρά, από την οδό Γιαννιτσών μέχρι την οδό Μοναστηρίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Μοναστηρίου, από την οδό Γ. Κουμαρά μέχρι την οδό Μιχ. Καλού, μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, στην οδό Μοναστηρίου, από την οδό Μιχ. Καλού μέχρι την οδό 26ης Οκτωβρίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής και στην οδό 26ης Οκτωβρίου, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Ν. Κουντουριώτου και καθ’ όλο το πλάτος της.
 
Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου στις 16.00.