Μαξιλάρια σε πολλά σχήματα και χρώματα επιστράτευσαν νεαροί κάτοικοι της Αθήνας οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος νωρίς το μεσημέρι, για να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στη βία.

Ο μαξιλαροπόλεμος διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου από τα μέλη της διαδικτυακής πύλης Pillowfights.gr, οι οποίοι ένωσαν τη φωνή τους με το σύλλογο συμπαράστασης κακοποιημένων γυναικών και παιδιών για να αντιταχθούν στη χρήση βίας.

Η εθελόντρια του συλλόγου συμπαράστασης Παυλίνα Κατιάια έκανε, εξάλλου, έκκληση για τη συγκέντρωση ρούχων και φαρμάκων τα οποία θα διατεθούν σε κακοποιημένες γυναίκες. Η συγκέντρωση γίνεται στα γραφεία του συλλόγου, επί της Ιεράς οδού 294.

Την πρωτότυπη «μάχη» με… μαξιλάρια, έδωσαν νέοι και νέες το μεσημέρι και στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της «παγκόσμιας ημέρας μαξιλαροπόλεμου» και την ίδια ώρα με την παράλληλη διοργάνωση «μαξιλαροπόλεμου» στην Αθήνα, διασκεδάζοντας και στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα μη βίας.

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί η σημερινή ημέρα και στη χώρα μας, όπως ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια και σε πόλεις του εξωτερικού.

TAGS