Ρύπανση εκτάσεως περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων, προκλήθηκε από το χθεσινό ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «CHRISTINE» σημαίας Τόγκο στη θαλάσσια περιοχή Μύρτος Κεφαλλονιάς.

Στελέχη της λιμενικής αρχής εκτιμούν ότι η περιοχή δεν διατρέχει κίνδυνο από την ρύπανση, καθώς διαπίστωσαν ότι πρόκειται για αυτοδιαλυόμενα πετρελαιοδή.

Στο χώρο του συμβάντος, έχουν ποντιστεί πλωτά φράγματα και απορροφητικά υλικά για την πρόληψη πιθανής διαρροής ρυπογόνων ουσιών από το ναυάγιο.

Στο μεταξύ, οι 6 Ουκρανοί ναυτικοί, οι οποίοι εμφανίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Λιμεναρχείο του Φισκάρδου και δήλωσαν ότι είναι το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου, που κατά δήλωσή τους βυθίστηκε το πρωί της Πέμπτης, λόγω ρήγματος και εισροής υδάτων, συνελήφθησαν και ζήτησαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας Κεφαλλονιάς έδωσε εντολή να συνεχιστεί η προανάκριση με την προσθήκη προανακριτικού υλικού, μετά το πέρας της αυτοψίας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, που βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή.

Το «CHRISTINE» μετέφερε τρία φορτηγά και είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Δυρράχιο Αλβανίας με προορισμό τη Βουλγαρία.