Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, κατέθεσε για την υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών ASRAD από τη γερμανική εταιρεία ATLAS, ο ελβετός τραπεζίτης, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που συνελήφθη στο Άμπου Ντάμπι. 

Ο κατηγορούμενος σε τέσσερις υποθέσεις διακίνησης και νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, φέρεται να αρνείται ότι γνωρίζει κάτι για τις υπό διερεύνηση υποθέσεις, υποστηρίζοντας ότι η μόνη εμπλοκή του αφορά σε έναν λογαριασμό που είχε ανοίξει στο παρελθόν για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, Αντώνη Κάντα

Ο κ. Όσβαλντ τονίζει ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν γνώριζε ότι τα χρήματα του Κάντα προέρχονταν από δωροδοκία. Ωστόσο, ο προφυλακισμένος Αντώνης Κάντας έχει υποστηρίξει ότι ο συγκατηγορούμενος του, πλέον Ελβετός υπήκοος, ήταν αυτός που αναλάμβανε την «τακτοποίηση μαύρων χρημάτων».

Τις επόμενες ημέρες ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που παραμένει κρατούμενος μετά τη σύλληψή του, αναμένεται να απολογηθεί για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρεία Ericsson και τη βραζιλιάνικη Embraer.