Μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι άστατος και κρύος ο καιρός ενώ όπως όλα δείχνουν απο τις μέχρι τώρα προγνώσεις θα σουβλίσουμε τον οβελία με ήλιο και με σχετικά καλές θερμοκρασίες. 

Αναλυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος, με τα δυτικά να πεχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και στις νοτιότερες περιοχές πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέου από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Τη Μεγάλη Παρασκευή στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα παρουσιαστούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασί σε μικρή άνοδο στα δυτικά. 

Στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται ενώ στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο. Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα του Πάσχα