Στην εξιχνίαση μιας σοβαρής υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη Europol και το FBI. Ως δράστες συνελήφθησαν, 35 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου που μάλιστα λειτουργούσε στο εξωτερικό.

Ωστόσο, όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονταν έλληνες χρήστες του διαδικτύου, ενώ έπειτα από άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκαν οι προαναφερόμενοι δράστες, ως διαχειριστές των υπό έρευνα λογαριασμών.

Μάλιστα χτες, κλιμάκια αστυνομικών έκαναν εφόδους στα σπίτια των δραστών σε Αττική και Πειραιά. Σοκ πάντως έχει προκαλέσει ότι ο ένας εργάζεται ως ουρολόγος στα Βόρεια Προάστια και ο άλλος είναι δόκιμος αξιωματικός στο Στρατό.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία -συνολικού μεγέθους άνω του 1 ΤΒ- σκληρού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων και οι δράστες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και φορητός Η/Υ.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και αναλύσεις. Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.